Glamour's Festivalguide: de leukste festivals van 2019

Van DGTL tot Elrow: deze festivals wil je dit jaar niet missen

festivals-festivalagenda-guide-2019
In Your Face

De lente is in aantocht en dat betekent dat het festivalseizoen binnenkort weer van start gaat. De line-ups komen langzaam binnendruppelen, en zo te zien wordt het weer een dolle zomer, met veel vrouwelijke (!) dj’s en muzikanten. Daar worden we blij van. Met deze festivalguide van 2019 weet je precies waar het feestje is.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Straf_Werk
festivals-2019-festivalagenda-festivalguide
Tim Buiting

Datum: 17 augustus

Echte techno- en houseliefhebbers kunnen ook dit jaar weer hun hart ophalen op festival Straf_Werk. Dit jaar sieren onder anderen Hot Since 82, Tale Of Us, Ben Klock, Kölsch en Pan-Pot de top van de star studded (internationale) line-up. Het festival strijkt dit jaar neer in het Amsterdam gelegen N1-Park, in het Havenpark. De allerlaatste tickets zijn nu nog verkrijgbaar. Snelheid is geboden want voor je 't weet is het stijf uitverkocht.

2 Loveland
loveland-festival-festivalagenda-festivals2019
Loveland

Loveland Festival is dit jaar terug met een weekender! Verspreid over zes stages in het Sloterpark van Amsterdam, zal de internationale top uit de house en techno twee dagen lang draaien, waaronder iconen als Carl Cox, Solomun, Marco Carola, Maceo Plex, Maya Jane Coles en Stephan Bodzin. Dans het hele weekend langs de oevers van het Sloterplas!

3 Welcome to the Future
festival-agenda-guide-festivals-2019
FOTOGRAAFNIELS.NL

Datum: 20 juli 2019

Zeven podia en meer dan 40 dj's: als het ergens een feestje is deze zomer, dan is het wel in Het Twiske, waar het techno en housefestival Welcome to the Future zal plaatsvinden.

4 Mysteryland
Aerial photography, Bird's-eye view, Vegetation, Botanical garden, Tree, Metropolitan area, Landscape, Botany, Garden, City,

Met de zipline over het terrein, een cacao ceremonie ervaren, een tattoo zetten: Mysteryland is een driedaags festival waar je álles kan doen wat je altijd hebt willen doen. Al kom je natuurlijk voor het feestje, want die is hier zoals nergens anders, met als headliner dit jaar Martix Garrix. Maar ook op de kleinere stages en op de camping is het een groot feest. Wij geven 2 x 2 kaarten weg op Instagram. Laat weten waarom jij bij het festival van het jaar wilt zijn.

5 DGTL
festivalguide-festival-agenda-2019-festivals
Honey Dijon/DGTL

Datum: 19, 20 & 21 april

Carista, Honey Dijon, Amelie Lens, The Black Madonna, Titia, Haai: op DGTL staan genoeg vrouwelijk dj’s achter de decks, dus als we één festival zouden mogen kiezen, dan kiezen we alleen al daardoor voor DGTL. Zoals elk jaar opent DGTL het seizoen tijdens het Paasweekend en is daarmee de kick-off van het festivalseizoen.

6 Soenda Festival
festivalguide-festival-agenda-2019-festivals
Tim Buiting

Datum: 18 mei

Voor technoliefhebbers hoeven we alleen maar te zeggen Fritz Kalkbrenner. Die draait dit jaar op het Soenda Festival, naast dj's als Speedy J, Âme, Rebekah en Paula Temple.

7 Paradijs van het Zuiden
festival agenda 2019
Paradijs van het Zuiden

Datum: 29 juni 2019

Ja hoor! Er is weer een nieuw festival in Nederland. Op zaterdag 29 juni vindt op de Pettelaarse Schans in Den Bosch voor de eerste keer het Paradijs van het Zuiden plaats. Voor het festival zal de bijzondere locatie – een stervormig eiland met veel groen en omringd door water – worden omgetoverd tot een paradijselijk oord met vijf podia met verschillende muziekstijlen in een tropische setting. Op naar het Zuiden!

8 Music On
festival-guide-festivals-2019
FOTOGRAAFNIELS.NL

Datum: 11 & 12 mei

Het baanbrekende Music On Festival van Marco Carola strijkt voor de tweede keer neer in Amsterdam, dit jaar in het Meerpark in Amsterdam.

9 Open Air
festivalguide-festival-agenda-2019-festivals
Open Air

Datum: 1 & 2 juni

Open Air is uitgegroeid tot een van de grootste festivals van ons land. Dit jaar zijn onder andere Netsky, Bizzey, Joris Voorn, Colin Benders, Broederliefde, Lucas & Steve, SG Lewis, Latifah, Reinier Zonneveld en Kerri Chandler op het Gaasperpark te vinden. Nog groter, nog meer stages, nog meer dansen, nog meer feest. We hebben er zin in!

10 Down the Rabbit Hole
festivalagenda-guide-2019-festivals
Down The Rabbit Hole

Datum: 5, 6 & 7 juli 2019

In juni is het weer drie dagen een groot feest in Gelderland. Kampeer aan het water en ontdek bekende en upcoming artiesten tijdens Down the Rabbit Hole, het zusje van Lowlands. De locatie is magisch en de line up is weer om van te smullen. Wat dacht je van Skepta, Janelle Monaé en Grace Jones (!)? In juni is het weer drie dagen feest in Gelderland.

11 Appelsap
Performance, Entertainment, Music, Concert, Performing arts, Music artist, Public event, Event, Pop music, Stage,

Datum: 10 augustus

Het Flevopark in Amsterdam staat op 10 augustus in het teken van hiphop, van internationale én eigen bodem, want dan is het weer tijd voor Appelsap.

12 Lowlands
Sky, Reflection, Fun, Night, Evening, Photography, Cloud, Landscape, Tourism, Leisure,

Datum: 16, 17 & 18 augustus

Wat moet we hier nog over zeggen? Het bekendste festival van Nederland heeft weer een line-up waar je U tegen zegt. Van Jorja Smith en Asap Rocky tot Franz Ferdinand en James Blake: er is voor ieder wat wils. Drie dagen lang het dak er af.

13 Chin Chin Fest
festivals-2019-chin-chin-festival-agenda
Chin Chin Fest

Datum: 6 juli

New kid on the block Chin Chin Festival keert terug. De tweede editie zal net als vorig jaar plaatsvinden in de Tuinen van West in Amsterdam. Het gebied zal worden omgetoverd tot een openlucht speelterrein met zes podia, met dj's en artiestten als Benny Rodrigues, Dynasty, Terug Naar Toen, Cirque Du Zo Leip & LOCO, Friday Freshness & Geroezemoes, Disko en MIMI.

14 Elrow
festivalagenda-festivals-2019-festivalguide
Elrow

Datum: 7 september

Jahaa! Elrow is terug met een nog grotere editie. Dit keer wordt het Havenpark omgetoverd tot wondere Elrow-wereld met meerdere stages (vijf!). Voor wie Elrow nog niet kent: het is het perfecte festival om het seizoen mee af te sluiten, want er is geen festival zo uitbundig gedecoreerd als Elrow. Deze editie zijn er verschillende thema’s en onderga je een “psychedelische trip” als we de organisatie mogen geloven.

15 Into the Great Wide Open
festivals-2019-guide-festivalagenda
Into the Great Wide Open

Datum: 29 augustus t/m 1 september

Into the Great Wide Open 2019 vindt traditiegetrouw plaats op Vlieland. En dat betekent dat je niet alleen upcoming bands kan bewonderen, maar ook al het natuurschoon. Even wandelen aan het strand, een bandje ontdekken, wat eten, even een wandeling door de duinen maken, een plons nemen: een fijne minivakantie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten