10x iPhone-hacks die je leven makkelijker gaan maken

Die telefoon plakt de hele dag vast aan onze hand en dat maken wij graag makkelijker voor je

street style  paris fashion week   womenswear spring summer 2020  day five
Edward BerthelotGetty Images

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wij kunnen bijna niet meer zonder onze telefoon, want tegenwoordig blijven we alleen maar op deze manier met elkaar in contact. Daarnaast gebruiken we hem voor haast alles. Boodschappenlijstje? In notities. Foto maken? Ook met je telefoon. Muziek? Spotify op je telefoon. Omdat je hem de hele dag gebruikt, wil je het jezelf natuurlijk wel zo makkelijk mogelijk maken en daar helpen wij je graag bij. Daarom hebben wij op de redactie alle tips bij elkaar verzameld en een lijstje samengesteld van tien iPhone- en socialmediatips die je leven een stuk makkelijker gaan maken. Bedank ons later maar! ;)

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Verander de kleur van een repost op Instagram

Wil je een Instagrampost in je stories zetten en wil je de achtergrondkleur veranderen? Klik dan het "teken-icoontje" aan en kies een kleur. In plaats van dat je echt gaat tekenen, hou je je vinger vast op het scherm. Zo verandert de hele achtergrond in een keer in de kleur die je wil!

2 Praten in notities

Wist je dat je geheime Harry Potter like gesprekken kunt voeren met je telefoon? Voeg in je notities een extra lid toe door op het icoontje te klikken met het plusje en poppetje en je kunt samen met je bestie/vriend/zus wie dan ook 'in het geheim' praten.

3 Met jezelf praten via WhatsApp

Dit is ideaal wanneer je jezelf herinneringen wil sturen of alle belangrijke informatie op een plek wil hebben. Voeg je eigen nummer toe aan je telefoonboek en zoek je naam op in je WhatsApp lijst; tik op je naam en je hebt een gesprek met jezelf. Klinkt sneu, is superhandig.

>> 12 iOS 14 hacks voor je iPhone die je niet wil missen

4 QR-scanner

Waarschijnlijk wist je al wel dat je met de camera van je iPhone QR-codes kan scannen, maar dit werkt niet altijd evengoed. Wist je dat je nu ook een aparte QR-scanner kan toevoegen? Dit doe je door naar Instellingen > Bedieningspaneel > QR-code lezer toe te voegen.

5 Verander de icoontjes van je apps

Je kan de hele look van je scherm veranderen door de afbeeldingen van apps aan te passen en wij gaan je vertellen hoe. Open Opdrachten en klik op het plusje. Typ dan "open app" in en kies de app waarvan je het plaatje wil veranderen. Verplaats de app naar je beginscherm, klik op het icoontje van de app en kies de foto uit je filmrol die je als afbeelding van de app wil hebben.

6 Spatie gebruiken voor je cursor

Deze is heel handig als je een heel verhaal hebt getypt en ergens middenin de tekst een foutje hebt gemaakt; hou je spatiebalk ingedrukt en verplaats naar het woord dat je wil veranderen. Je zal zien dat de cursor hier naartoe verplaatst en je makkelijk de typo aanpassen.

>> Deze iPhone-gewoonte is blijkbaar nergens goed voor

7 Focus in een foto vasthouden

Wanneer je op het scherm tikt als je een foto wil maken kun je de focus aanpassen. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je de focus vast kunt houden terwijl je de camera wel beweegt? Wij ook niet! Dit kun je dus doen door je vinger op het scherm te houden en te wachten tot er 'vergrendeld' in de je beeld verschijnt.

8 Pas trillingen aan

Wil je graag voordat je op je scherm kijkt al weten wie er belt? Dan is deze hack jouw ding; je kunt namelijk verschillende trillingen instellen voor verschillende contacten. Hoe je dit doet? Ga naar je Contacten en selecteer de persoon in kwestie. Kies dan voor bewerken en klik Beltoon aan. Hier kun je dan kiezen voor Trillingen en dan kan je een al ingestelde trilling kiezen, of er zelf eentje maken door op het scherm te tikken en zo een nieuw trilpatroon te maken.

9 Pas de zaklamp aan

Hou het icoontje van de zaklamp langer ingedrukt in het Bedieningspaneel en je kunt de sterkte van de zaklamp aanpassen. Handig als je iets aan het zoeken bent in het donker, maar diegene naast je niet meteen wil verblinden.

>> Dit is waarom je iPhone steeds uitvalt, ook al heb je nog 30%

10 Rekenmachine-functies

Ook voor rekensommetjes pakken wij onze telefoon erbij en hoe handig is het dat je, wanneer je het scherm kantelt, dan veel meer opties hebt? Wat ons ook al vaak heeft gered is de functie waarin je naar links swipet, want zo krijg je het getal terug wat je waarschijnlijk net hebt weggeklikt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten