Vier platforms over het moderne moederschap

Omdat cool moms ook wel eens steun en herkenning zoeken

vijf favoriete mommy platforms
Julia Marino

Of het ouderschap nu nieuw voor je is of niet, het kan soms overweldigend voelen. Ik kan je uit persoonlijke ervaring vertellen dat Google de grootste vriend is van een moeder. "Hoeveel weegt een kind met 22 maanden?", "waarom duwt mijn peuter mij weg?" of "tot wanneer wil een kind zelf borstvoeding?" zijn zomaar een greep uit de vragen die in mijn zoekgeschiedenis van de afgelopen maand staan. Als (jonge) moeder komt het nog wel eens voor dat je de eerste bent uit je vriendengroep. Daarom is het fijn om je verbonden te voelen met moeders via Instagram of andere platforms. Ik deel vier platforms voor cool moms, omdat ook die wel eens steun en herkenning zoeken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 NANA studio

Gina Pesulima werd drie jaar geleden moeder van Mex. Als freelance journalist en producer voor onder andere Glamour en Marie Claire is ze gek op woord en beeld. Ze miste een Nederlands platform over modern moederschap en dus begon ze dit jaar NANA studio. Onder het credo ook al zijn moeders niet te vangen, ze zijn wél te verbinden legt NANA modern moederschap onder een persoonlijke loep. Aan de hand van coole, creatieve content.

Op de website zie je toffe stijltips voor kinderen, wordt er gesproken over de eerste keer seks na je bevalling en lees je interviews met verschillende moeders: artikelen die de mama van morgen verder op weg helpen. Allemaal ondersteunt door eigen geschoten beeld. NANA studio heeft de kwaliteit van een tijdschrift en dat maakt het een cadeautje om dagelijks te bezoeken.

2 How about mom

Je kent 't waarschijnlijk wel. De app die je vertelt in welke week jouw ongeboren kind zo groot is als een avocado, courgette of meloen plus commerciële lijst met spullen die je nodig hebt (ik zal je verklappen, de helft daarvan is onzin). Maar wat kun je eigenlijk verwachten van je kraamperiode en eerste jaar als moeder? Volgens How about mom wordt daar te weinig op ingegaan en dus hebben ze het tot hun missie gemaakt om daar inzicht in te geven via een app (iOS en Android). Deze is ontwikkeld met een groot team van zorgprofessionals waaronder een gynaecoloog, verloskundige, lactatiekundige, psycholoog, seksuoloog, en bekkenbodemfyiostherapeute. Naast de app, vind je de community op Instagram, waar moeders met elkaar in gesprek gaan over bepaalde onderwerpen en stellingen. Kun je geen genoeg krijgen van How about mom? Begin november is ook hun boek uitgekomen, met onderwerpen als herstellen van een bevalling en borstvoeding geven, tot relaties, seks, teruggaan naar werk, gebroken nachten en zorgen voor jezelf.

Lees ook, reality story: 'ik liet mijn eicellen invriezen' >>

3 Mother Muse Mag

Het populaire Mother Muse Mag is inmiddels een wereldwijd begrip onder moderne moeders. Het richt zich voornamelijk op slow living. Van origine is het een mode en lifestyle koffietafelboek, dat vol staat met kunst, interviews en shoots om te inspireren. Deze bezieling voel je ook op het gelijknamige Instagram account, waar naast mooie beelden ook plek is om onderwerpen aan te snijden over je lichaam na je bevalling, borstvoeding en self care.

4 Momtalk.nl

De 32-jarige Naphtaly Rooi begon in 2016 met Momtalk.nl, een platform voor moeders, over moeders omdat ze toentertijd benieuwd was naar ervaringen van andere moeders. Het merk is uitgegroeid tot community, zowel op social media als tijdens momtalk bijeenkomsten. Tijdens deze events komen moeders met verschillende achtergronden, maar gelijksoortige verhalen samen in een safe space waarin ze hun emoties en moeilijkheden kunnen delen en elkaar om advies kunnen vragen. Online wordt hetzelfde gevoel gecreëerd. Daar kunnen vrouwen vragen insturen, waarop geantwoord kan worden

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kinderen